Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Misterije i Mitovi

Kako vide životinje?

March 19 2016 , Written by Misterije i mitovi

Jeste li se ikada zapitali kako životinje vide svet oko sebe? Da li vas je makar jednom zanimalo da saznate koliko se njihova vizija sveta razlikuje od ljudske?

Detaljno pregledajte ovaj video i odgovore na neka a naročito ova prethodno postavljena pitanja kazaće vam se i pokazati sami…

Svet viđen očima životinja sasvim je drugačiji od našeg doživljaja prostora, a kako su se oči razvile pre 500 miliona godina, od skromnih početaka u vidu senzora za svetlost do današnjeg dana mnogo toga se izmenilo u životinjskom svetu, a posebno čovekovom!

 

Životinjske oči govore intenzivnim jezikom, ali važno je znati da od vrste do vrste i životinje nemaju sve identičnu viziju sveta oko sebe. Na protiv, način na koji okruženje saznaje pas posve je razlićit od jedne ptice, miša, konja, zmije ili ajkule. Ako verujete da je vid kod čoveka presudan za opstanak, kod životinja bismo mogli da kažemo da je situacija još surovija, a vid još značajnije čulo. Kako je u životinjskom svetu sve podređeno zakonu jačeg, mnoge životinjske vrste se oslanjaju uglavnom na svoje oči, a tu se meša i Darvinova teorija, naravno, koja kaže da razvijanjem potrebnih osobina prilagođavanja na kraju samo najači preživljavaju.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post