Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Misterije i Mitovi

Hrana koja potiče proizvodnju hormona sreće

February 13 2016 , Written by Misterije i mitovi Published on #Zdravlje

Ima mnogo načina da potaknete hormone sreće da teku vašim krvotokom. 

Na primer, povedite psa ili osobu koja vas veseli u šetnju prirodom, no dovoljan je pogled kroz prozor da odustanem od te preporuke.  Samo za najhrabrije.  Ili se smejte što više! Dobroj knjizi, filmskoj komediji ili sami sebi. To svakako.  Ako ni to nije opcija, tu je uvek hrana! Ali ne bilo kakva. 

Serotonin se skriva na neočekivanim mestima. Jedite više zelenog: kratko kuvanog s maslinovim uljem i malo umeboshi umaka (svakako probajte ako još niste!) ili se bacite na sirove zelene sokove na posebno zadovoljstvo svih stanica u vašem telu.  Ubacite i bananu.  A ako morate grickati, neka to onda budu orasi koji su bogati omega 3 masnim kiselinama i bademi bogati magnezijumom na kojima će vam mozak biti itekako zahvalan. 

Ako ni to nije dovoljno, začinite život kajenskim paprom (chilli) koji stavljajte gde god stignete ako vam se sviđa ideja i volite ljuto.  Ovo sve zajedno stvarno deluje i potiče proizvodnju serotonina a.k.a. hormona sreće.

A možemo krenuti i dekadentnim putem! :-)

Čokolada! I to ne bilo kakva! Nego najbolja, rukom rađena, organska čokolada koju je osmislio apsolutni čokoladni freak: gospodin Josef Zotter.  On je nešto kao austrijski Willy Wonka koji smišlja lude i maštovite čokoladne recepte koje nikada ne zapisuje već je i sam prisutan u svojoj lepoj čokoladnoj fabrici i usmerava šta i kako se radi...

Šta kažete na ove kombinacije: nugat krema s celim pistacijem, bela čokolada s komadićima hrskavog meda, čokolada punjena pistaći kremom ili punjena marcipanom i kremom od bundevinih semenki...

                                                                                                                 WEREVOLF

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post